Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Από την Επιχειρησιακή Ηθική στο Αναγκαστικό Fair Play [express version]Άρθρο του Άλκη Γούναρη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ τον Ιούνιο 2012, σε ειδικό αφιέρωμα για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. σελ. 16-17

_________________________________________________________________________________

Η αγορά, μοιάζει περισσότερο με το παιχνίδι anti- monopoly όπου κερδισμένοι είναι όσοι ακολουθούν με υπευθυνότητα την λειτουργία της ελεύθερης οικονομίας. Οι επιχειρήσεις, δρουν και αναπτύσσονται μέσα σε ένα σύστημα αγοράς το οποίο χαρακτηρίζεται από συνέργιες και συμπληρωματικότητα. Σε ένα σύστημα συμπληρωματικό, δεν μπορώ να ζημιώσω κάποιον, χωρίς να ζημιωθώ κι εγώ, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα.

…κλικ εδώ για να διαβάσετε το άρθρο.


1 σχόλιο:

  1. Ένα εργαλείο/όπλο, προφανώς και δεν είναι δυνατόν να διέπεται από ηθικές αξίες. Ένα εργαλείο/όπλο, ωστόσο, λειτουργεί μόνο αν ένας άνθρωπος (που είναι και ο μόνος φορέας της ηθικής) το θέσει σε λειτουργία. Το πώς ενδέχεται να λειτουργήσει ένα εργαλείο, δεν αφορά το εργαλείο, αλλά αυτόν που το θέτει σε λειτουργία. Μπορώ να σε σκοτώσω με το να σε πυροβολήσω. Μπορώ όμως να σε σκοτώσω και με το να σε σπρώξω από την Ιερό βράχο της Ακρόπολης των Αθηνών ή με το να σε κτυπήσω με μια μαρμάρινη κεφαλή της Υγείας ή με το να σε παλουκώσω με μια ποιμαντική ράβδο. Μπορώ επίσης τα όπλα να τα έχω στο μουσείο και να τα χρησιμοποιώ μόνο για σκοποβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή